„Енциклопедия на кристалите“ на Джуди Хол- един чудесен справочник за всички любители на кристали

kristali

Колкото по-добре познавате кристалите, толкова по-ефикасни ще бъдат те. В тази книга ще откриете основни знания за формирането на кристалите, съвети как да изберете и да се грижите за вашите кристали, как да ги използвате за лечение и украса и как да насочите силите им.
Насочването и програмирането на вашите кристали им помага да работят по-ефикасно. Това е част от ритуала при работа с камъни. Сами по себе си те са мощни средства и към тях трябва да се подхожда внимателно.
Направите ли това, те с радост ще работят за вас. Много хора имат свой
„ден на кристалите“, когато ги пречистват и после медитират с тях, за да се настроят по-добре към тяхната енергия. Ако го правите редовно, вашите кристали ще комуникират с вас и ще ви покажат как да ги използвате, за да подобрите живота и състоянието си.
Отделянето на време за пречистване е изключително важно. Кристалите
ефикасно абсорбират и предават енергията. Една от техните функции е да очистват и преобразуват негативни енергии. Ако ги оставите да работят без редовно пречистване, повечето се насищат и спират да функционират (макар някои от тях да се самопречистват).

Кристалът е твърдо тяло с правилна геометрична форма. Кристалите се образуват с формирането на Земята и се променят заедно с метаморфозите на планетата. Те са земната ДНК, химически отпечатък на еволюцията. Също са и миниатюрни хранилища на „записи“ за развитието ù в продължение на милиони години и носят незаличим спомен за формиралите я мощни сили. Някои кристали са подложени на огромно налягане, други са образувани в камери дълбоко в земните недра и отложени на пластове, трети капка по капка се превръщат в кристално вещество. Всичко това се отразява на свойствата и функциите им. Каквато и форма да придобият, кристалната им структура може да абсорбира, складира, фокусира и излъчва енергия, особено в електромагнитния диапазон.

Кристалите са изключителни украшения, особено когато са оформени и полирани, въпреки че има камъни с невероятен естествен вид. Днес може да купите декоративни предмети от много обработени камъни – всички те усилват средата, ако сте ги подбрали и заради езотеричните им свойства.
Скъпоценни камъни като смарагдите и сапфирите имат силни вибрации. Те са подходящи за прекрасни мъжки и дамски бижута, но и другите кристали могат да усилят заобикалящата ви среда и пак да изглеждат чудесно. Внимателно разположеният кристал може като с магия да трансформира заобикалящото го
пространство. Носенето на скъпоценности се е смятало за прерогатив на крале или духовници. Висшият юдейски духовник носи нагръдник със скъпоценни камъни – не толкова като знак за сан, а защото дава сила на носителя. Още в каменната ера мъже и жени са носели украшения и талисмани от кристали не само с декоративна функция, но и за да ги пазят от злини.
Кристалите днес притежават същата сила, затова бижутата се избират не само по външна привлекателност. Носени от вас или от някой близо до вас, те могат да увеличат енергията ви (сердолик), да пречистят пространството (кехлибар) и да привлекат богатство (цитрин). Внимателно разположени, кристалите могат да променят живота ви. Има камъни, които усилват интуицията (апофилит), увеличават умствените способности (зелен турмалин), вдъхват увереност (хематит).

Някои кристали, като опушен кварц и черен турмалин (шерл), притежават способността да поглъщат негативните влияния и електромагнитния смог*. Те излъчват чиста енергия. С черен турмалин на шията се предпазвате от електромагнитни лъчения, включително от мобилни телефони и компютри; той спира и психически атаки*. Бижутата от кехлибар и гагат съхраняват енергията ви. Голямо парче опушен кварц или такова оформено като острие може да изглежда поразително като украшение и така да прикрие практическата си цел да пречиства. Поставете го между вас и източник на електромагнитен смог или геопатогенен стрес* или го сложете на бюрото си. Аметистова геода има същия ефект. Ако забележите, че компютърът ви омаломощава, сложете флуорит или парче сияещ лепидолит до него и ще усетите чувствителна разлика, а и вашата машина ще работи доста по-хармонично с вас.

ПРИВЛИЧАЩИ СИЛИ НА КРИСТАЛИТЕ

Голяма цитринова геода e идеална украса. Красивият предмет на правилно място не само ще привлича богатство, но ще ви помага да го запазите. Сложете го в ъгъла на богатството във вашия дом. Селенитът е един от по-новите камъни. В чисто бялата си форма с изящни нишки изглежда ангелски красив и нищо чудно, че привлича чистата енергия. Може да създаде връзка с духовната ви цел. Можете да го мушнете под възглавницата, но е най-красив изправен като колона, огрявана от слънцето отзад, или поставен в осветена
кутия.
Много прозрачни кристали усилват ефекта си, ако се поставят в осветена кутия или под слънчевите лъчи. Обърнете внимание например как прозрачният кварц фокусира слънчевите лъчи – може дори да предизвика пожар, но цветните кристали е възможно да избледнеят от слънцето.

Вашият коментар